Angelique en Kim, een ijzersterk duo als receptionisten bij Securitas. De een werkt ’s ochtends achter de receptie, de ander neemt het stokje over in de middag. Een samenwerking die goud waard is en waaruit een mooie vriendschap is ontstaan. 

Nooit samen met elkaar op de werkvloer en toch een mooie vriendschap opgebouwd. Hoe doen jullie dat?
“Om 12 uur ontmoeten we elkaar voor de overdracht. Daar trekken we een halfuurtje voor uit,” vertelt Kim. “In principe hebben we maar 15 minuten nodig voor de overdracht van werkzaamheden. Hierin bespreken we onder andere de post, bezoekers die op de aanmeldingenlijst staan, lunches die worden gebracht, vergaderingen, etc. Het andere kwartier kletsen we bij over alles wat niet met werk te maken heeft,” lacht Angelique. Deze naadloze samenwerking is goud waard. “Hierdoor is een mooie vriendschap ontstaan. We vullen elkaar aan en zorgen dat de werkplek weer netjes achtergelaten wordt voor de volgende. We weten precies was we aan elkaar hebben.” 

Dus jullie werken eigenlijk altijd zelfstandig. Hoe vinden jullie dat? 
“Je werkt inderdaad meestal alleen, maar ik voel mij nooit alleen. Wij zijn als gastvrouw het gezicht van deze locatie, het eerste aanspreekpunt als je binnenkomt. Voor iedereen die hier werkt, maar ook voor alle gasten,” zegt Angelique. Kim vult daarop aan: “Deze werkplek is ontzettend leuk, die wil ik echt niet kwijt. Ik werk erg prettig samen met de mensen hier in het pand en voel me echt gerespecteerd. We zijn een aanvulling van het team. Ik krijg altijd een ‘dankjewel’ en ook vaak een compliment. Dat maakt dat ik altijd net een stapje extra doe.” Angelique knikt bevestigend. “Ik vind het ook een heel fijn pand om te werken. Iedereen kent ons en wij kennen ze bijna allemaal bij naam. De mensen zijn heel lief, wij horen er echt bij.”

Zo te horen zitten jullie echt helemaal op je plek op deze locatie. Hoe is de samenwerking met Securitas? 
“Omdat we veelal alleen en op locatie werken, is er geen dagelijks contact met Securitas of de rest van het team. Toch voel ik mij wel onderdeel van de organisatie. Ik heb erg goed contact met onze teamleider en daarnaast hebben we ook wel eens een etentje met het team. Soms voor de gezelligheid maar ook combineren we het wel eens met een teamvergadering”, vertelt Angelique. “Ja, die etentjes zijn erg gezellig”, lacht Kim. 

Wat maakt nou dat jullie naast zo’n ijzersterk duo, ook individueel zo goed zijn in jullie werk? 
“Ik denk dat gastvrijheid en zorgzaamheid boven aan de lijst staan. Iedere dag beginnen we weer met goede moed, of je nu net als ik start om 08:00 uur, of zoals Angelique om 12:00 uur”, vertelt Kim. Angelique benadrukt het werkplezier. “Je moet laten zien dat je met plezier werkt. Zelfs kleine gebaren zoals de deur openhouden, zelfs als het niet hoeft, maken een verschil. Ik denk dat wij daarom ook zo’n fijne relatie hebben opgebouwd met deze opdrachtgever."

Wij zijn supertrots op beide collega’s. Dankjewel voor al jullie inzet de afgelopen jaren. Zoek jij ook een baan met gastvrijheid? Bekijk hieronder onze vacatures.