Start jouw beveiligingsopleiding bij Securitas

Ben jij gemotiveerd, een doorzetter en kan je goed communiceren?

Zoek dan niet verder en meld je direct aan voor de opleiding Beveiliger.

De voordelen:

  • Binnen 1 jaar je diploma
  • Opleiding en direct geld verdienen
  • Snelle omscholing naar beveiliger
  • Opleiding volledig vergoed

Start jouw beveiligingsopleiding
bij Securitas

Ben jij gemotiveerd, een doorzetter en kan je goed communiceren? Zoek dan niet verder en meld je direct aan voor de opleiding Beveiliger.

De voordelen:

  • Binnen 1 jaar je diploma
  • Opleiding en direct geld verdienen
  • Snelle omscholing naar beveiliger
  • Opleiding volledig vergoed

Waarom Securitas

Securitas is een erkend Leer-werkbedrijf. Dat betekent dat wij jou zowel de opleiding tot beveiliger als de werkplek kunnen bieden! Als grootste beveiligingsbedrijf van Nederland, is er altijd werk voor jou!

Je start de opleiding met een theoriegedeelte, wat je door de unieke werkplek bij Securitas meteen in de praktijk kan brengen. De opleiding duurt 8 maanden en na het behalen van jouw officiële MBO 2 diploma, ga je lekker verder met werken waar je bent gebleven, maar dan voor meer salaris. Gediplomeerd betekent immers dat jij naar een hogere schaal doorgroeit!

Je kan binnen één jaar het diploma Beveiliger 2 op zak hebben en daarnaast direct geld verdienen? Een mooie kans die je niet kan laten liggen. Je gaat direct aan de slag bij (inter)nationale organisaties. Niet alleen wordt de opleiding door Securitas betaald, je krijgt ook uitstekende begeleiding en coaching. Je leert werken met de meest geavanceerde apparatuur en wordt klaargestoomd voor de praktijk. Of je nu aan de start van je loopbaan staat of je je juist wilt laten omscholen, er ligt een spannende toekomst als beveiliger bij Securitas op je te wachten.

Dit is wat wij jou bieden

Example alt text

Een praktijkovereenkomst; opleiding Beveiliger MBO 2 volledig vergoed

Example alt text

Werken en leren tegelijk bij onze toonaangevende klanten

Example alt text

Kies zelf uit meer dan 150 cursussen voor jouw persoonlijke ontwikkeling via onze Learning hub

Example alt text

Salaris per gewerkt uur met ook nog onregelmatigheidstoeslag

Example alt text

Reiskostenvergoeding tijdens je werk en tijdens de opleiding

Example alt text

Kortingen op allerlei winkels en dagjes uit

Dit is wat wij jou bieden

Example alt text

Een praktijkovereenkomst; opleiding Beveiliger MBO 2 volledig vergoed

Example alt text

Werken en leren tegelijk bij onze toonaangevende klanten

Example alt text

Kies zelf uit meer dan 150 cursussen voor jouw persoonlijke ontwikkeling via onze Learning hub

Example alt text

Salaris per gewerkt uur met ook nog onregel-matigheidstoeslag

Example alt text

Reiskostenvergoeding tijdens je werk en tijdens de opleiding

Welke stappen moet ik doorlopen voordat ik word aangenomen?

Veelgestelde vragen over Opleiding Beveiliging

Example alt text

Opleiding beveiliger

Example alt text

Vooropleiding

Hoe ziet het werken & leren traject eruit?

De praktijkovereenkomst is een overeenkomst van 120 uur per 4 weken. De eerste 10 dagen bestaan uit theorie, dit zal een aantal dagen op ons hoofdkantoor in Breukelen zijn, en een aantal dagen online. Na deze 10 dagen ga je er gelijk bij stagelopen, het schoolgedeelte komt dan nog neer op ongeveer 1 dag per week. Deze zal nog een aantal keer fysiek op locatie zijn maar voor een groot gedeelte online, vanuit huis.

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding duurt (als je alles in 1 keer haalt) zo’n 9 maanden. De groene pas, die voor je wordt aangevraagd om stage te kunnen lopen als beveiliger is 1 jaar geldig. Het is dus heel erg belangrijk dat je de opleiding binnen het jaar afrondt. Anders kunnen we je daarna niet meer inzetten en kun je je diploma niet behalen.

Is de opleiding intern bij jullie?

Deels. De beveiligingsvakken lopen via Securitas en volg jij op ons hoofdkantoor in Breukelen. Ook krijg jij Engels, Nederland en Rekenen. Deze vakken volg jij via het Zadkine college. De examens kunnen worden afgenomen in Rotterdam of Amersfoort.

Word ik ook betaald om huiswerk te maken?

We betalen voor jou je opleiding, je stage en de dagen dat je in je les zit of een examen moet maken. De 5 tot 10 uur thuisstudie wordt niet betaald. Alleen de lessen waar je voor ingeroosterd wordt, worden betaald. 

Op welke momenten kan ik instromen in de opleiding?

Er start elke 4 weken een nieuwe klas. In de zomervakantieperiode (juli/augustus) kan hier iets van worden afgeweken. De definitieve startdatum van jouw klas zullen we ruim van tevoren met je communiceren.

Moet ik een specifieke vooropleiding hebben?

Nee, dit hoeft niet. Het is wel belangrijk om MBO 2 denk en werkniveau te hebben. Je moet namelijk de vakken Nederlands, Engels en Rekenen wel voldoende kunnen afronden om je diploma te behalen.

Kan ik vrijstellingen krijgen als ik al een MBO opleiding heb gedaan?

Ja dit kan, als je de opleiding op MBO 2 niveau (of hoger), binnen de laatste 4 jaar hebt behaald en kunt aantonen dat je de vakken ruim voldoende hebt afgerond, kun je dit bij onze opleider Zadkine aangeven en zij gaan dit dan beoordelen.

Als ik vrijstelling krijg, kan ik de opleiding dan eerder afronden?

Helaas is dit niet mogelijk. De examendata zijn vooraf vastgesteld voor elk vak. Daarom is het niet toegestaan om eerder examen te doen voor die vakken om zo eerder klaar te zijn.

Ik ben de opleiding als eens gestart, kan ik dit nog een keer via jullie doen?

Op het moment dat er toen een groene pas voor jou is aangevraagd, staat er een registratie bij het SVPB. De groene pas wordt niet zomaar onbeperkt versterkt, hier zijn strenge regels voor. Je zult dan navraag moeten doen bij het SVPB of je in aanmerking komt voor de SPIJTOPTANTENREGELING. Met een aanvraag voor spijtoptantenregeling vertel je waarom je de vorige keer je opleiding niet hebt kunnen afronden en beoordeelt het SVPB of er een nieuwe pas wordt uitgegeven. Voor deze regeling moet je wel in het bezit zijn van Certificaat B. Mocht je deze niet hebben dan kun je de opleiding zelf opnieuw opstarten via een externe opleider om deze alsnog te behalen. Na het behalen hiervan kun je dan bij ons solliciteren voor een stageplek. Wij kunnen je helaas NIET aannemen via de spijtoptantenregeling als je GEEN certificaat B hebt. 

Example alt text

Praktische informatie

Example alt text

Overig

Wat krijg ik betaald?

Het instapsalaris als aspirant beveiliger is 15,33bruto per uur. Tussen 18:00u – 24:00u een toeslag van 10%
Tussen 00:00u – 07:00u een toeslag van 20%
In de weekenden een toeslag van 35%
En tijdens feestdagen krijg je zelfs een toeslag van 50%. Belangrijk om te vermelden is de toeslagen zijn per gewerkt uur. Dus vanaf het begin van je opleiding word je wel meteen betaald maar de toeslagen worden per gewerkt uur berekend.

Kan ik bij jullie ook alleen stagelopen, als ik zelf de opleiding doe?

Ja hoor dit kan! Wij bieden betaalde stageplaatsen aan met een bruto uurloon van 14,44. Je kunt hiervoor solliciteren via de website. Kies een vacature uit jouw regio en neem contact op met de recruiter!

Waarom moet ik een rijbewijs hebben?

Voor de mobiele surveillance heb je een geschakeld rijbewijs nodig, dit omdat je werkzaamheden bestaan uit het rijden van controle rondes, wel zo handig dus. Maar ook voor objecten die moeilijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer is het handig. De objecten liggen namelijk vaak moeilijk te bereiken op industrieterreinen etc. We hebben wel wat mogelijkheden die zonder rijbewijs ook bereikbaar zijn, maar je vergroot je plaatsingskansen enorm door in het bezit te zijn van een rijbewijs en eigen vervoer.

Krijg ik reiskostenvergoeding?

Jazeker. Je krijgt reiskostenvergoeding naar je werk en naar de opleidingslocatie. 

Krijg ik een vast contract?

De praktijkovereenkomst is 1 jaar. Na het behalen van je diploma en bij goed functioneren gaan we in gesprek voor een vast contract. 

Waarom duurt het 8 weken voordat ik kan starten?

De screening is een vast onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze wordt opgestart als je bent aangenomen na het laatste gesprek met de duty manager op locatie. De screening wordt opgestart en uitgevoerd door de politie en kan wel tot 8 weken duren. Vandaar dat je startdatum even op zich moet laten wachten.

Waarom moet ik een laptop met camera hebben?

Een gedeelte van de lessen is online. Deze volg je dus vanuit huis op een laptop. Omdat je door ons ook betaald wordt om in de les zitten, willen we dit wel kunnen verifiëren. Het is dus een vereiste dat je een laptop hebt met camera en dat je deze tijdens de les ook aan hebt. Inbellen met een mobiele telefoon is niet mogelijk, je zit met meerdere leerlingen tegelijk in de les en voor de docent is dit niet te overzien.

Waar zijn jullie gevestigd?

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Breukelen, pal naast het treinstation. Op ons hoofdkantoor zul je de beveiligingsvakken gaan afronden, je zult hier dus zeker een aantal keer naartoe moeten komen. Verder hebben wij afspraken met het Zadkine college voor de MBO 2 vakken. Deze kunnen worden afgenomen in Rotterdam of Amersfoort. Voor je stageplaats kijken we echt naar waar je woont, en wat we bij jou in de buurt hebben binnen een straal van 35/40 KM.

Waarom hebben jullie nu geen mogelijkheden voor mijn locatie?

Onze vacature voor beveiliger met opleiding staat landelijk open. Als je als nieuwe kandidaat binnenkomt kijken we naar je woonplaats en wat we bij jou in de regio aan mogelijkheden hebben. We hebben te maken met een maximale KM afstand tot het object waar we je willen plaatsen, dit komt doordat je wisseldiensten en nachtdiensten gaat draaien en nog wel veilig naar huis moet kunnen rijden na een lange dag. Het kan dus voorkomen dat we bij jou in de buurt geen mogelijkheden hebben. We kunnen wel je gegevens in onze talentpool bewaren voor als er in de toekomst een mogelijkheid bij komt. 

Neem contact op met onze recruiters

Wil je meer weten, stuur dan een Whatsapp bericht naar onze recruiters met je naam, dan bellen wij jou terug. Wie weet spreken we elkaar snel.
Job alert

Mis nooit een interessante vacature