Veelgestelde vragen

Soms kan het voorkomen dat je nog vragen hebt over het werken bij Securitas, begrijpelijk! Daarom vind je hier een overzicht van de meest voorkomende vragen met antwoorden. Heb je toch nog vragen? Dan kan je altijd contact opnemen met de desbetreffende recruiter via onze contactpagina.

Hebben jullie stage/werkplekken beschikbaar?

Jazeker, een stage of werkplek binnen Securitas is mogelijk (Dit betekent dus dat je zelf een opleiding volgt en niet via ons). Stagemogelijkheden verschillen echter per regio. Voor het beste advies kan je contact opnemen met een van onze recruiters van de regio waar jij werk zoekt, dit doe je via de contactpagina.

Soms staat er bij een vacature duidelijk vermeld dat er stage/leerplekken beschikbaar zijn. Dan zit je meestal ook goed!

Hoe lang duurt de opleiding bij Securitas?

De beveiligingspopleiding van Securitas duurt in feite 1 jaar. Echter kan je de opleiding sneller afronden, namelijk binnen 7-8 maanden. Dit hangt af van jouw leer-tempo en inzet tijdens de opleiding. Houd er dus altijd rekening mee dat je in ieder geval een jaar bezig bent met deze opleiding, dan kan het altijd meezitten!

Hoeveel uren kan ik bij jullie werken?

Dit verschilt per vacature/locatie. In elke vacature staat aangegeven welk urencontract je kunt verwachten. Soms staat er aangegeven dat het mogelijk is om minder of meer uren bespreekbaar te maken tijdens de kennismaking.

Hoe lang duurt de screening bij jullie?

De screening duurt maximaal 8 weken. Hoe lang het exact duurt verschilt per persoon.

Ik ben al aangenomen, hoe lang duurt mijn screening nog?

Als je wordt aangenomen bij Securitas start er ook een screening. Deze wordt gedaan door de politie/AIVD en niet door Securitas. Wij hebben beperkt inzicht hoe lang die van jou nog duurt. Houd er altijd rekening mee dat een screening maximaal 8 weken in beslag kan nemen.

Ik heb nog geen rijbewijs en/of auto, kan ik wel bij jullie werken?

Voor de meeste functies in de beveiliging is een eigen vervoer en een rijbewijs verplicht. Dit heeft te maken met jouw veiligheid om verantwoord van en naar de werklocatie te vervoeren. Daarnaast kan het zijn dat je onregelmatige tijden gaat werken en dan rijdt het OV niet.

Indien een rijbewijs/eigen vervoer minder belangrijk is zal er niet gevraagd worden in de eisen van de vacature.

Voor sommige kantoorfuncties bij Securitas is het wel mogelijk om met het openbaar vervoer te komen.

Ik heb een uitnodiging ontvangen voor een Teams kennismaking. Hoe werkt dit?

Wat goed om te horen dat je klaar bent voor je kennismaking met Securitas! Om de afspraak bij te wonen dien je de bevestigingsmail te openen die je vanuit ons hebt ontvangen.

Als je de teams bevestiging opent in je mail zie je het volgende staan: Microsoft Teams Vergadering, daaronder gelijk een paarse/blauwe klikbare link met de tekst: "Klik hier om deel te nemen aan de vergadering" Zodra je op deze link klikt opent het direct in jouw internetbrowser. Vervolgens druk je op "Neem deel als Gast" Je hoeft dus niets te installeren en geen account aan te maken. Het enige waar je toestemming voor dient te geven zijn jouw microfoon en camera.

Wil je het gesprek doen op telefoon/tablet? Dan werkt dit bijna precies hetzelfde. Druk op de link in de mail, deze verwijst je naar de Teams App. Download en installeer deze en druk vervolgens nogmaals op de link in je mail.

Lukt het niet? Vergeet dan niet op tijd contact op te nemen met de recruiter waarmee je de afspraak hebt. Deze kan je altijd verder helpen!

Ik werk zelf al bij Securitas en heb een kennis die ook hier wil werken. Wat kan ik doen?

Dat snappen we maar al te goed! Fijn ook, dat jij, net als wij, net zo enthousiast bent over Securitas en jouw bekende wilt aandragen om ook voor ons te werken! Je kan jouw kennis aanmelden via [email protected] door roepnaam, achternaam, e-mailadres en/ of mobiel telefoonnummer te mailen. We zouden het fijn vinden als je een korte motivatie schrijft waarom jij denkt dat jouw bekende een goede match is met ons! 

Let op: mail geen CV of motivatie van kennis mee ivm de AVG wet! Meer lezen over alle voorwaarden voor het aanbrengen van iemand? kijk gauw op www.werkenbijsecuritas.nl/referral

Niet gevonden wat je zocht?

Neem gerust contact met ons op voor een antwoord op al jouw vragen!

Mis nooit een interessante vacature