Van hilarische situaties tot vechtpartijen en van een geboorte tot een overlijdensgeval, in de 15 jaar die Vincent nu bij Securitas werkt heeft hij het allemaal meegemaakt. Zowel voor als tijdens zijn tijd bij Securitas heeft Vincent al heel wat stappen gemaakt. Na 10 jaar horeca is hij bij Securitas begonnen als beveiliger in opleiding, groeide door van beveiliger naar hoofdbeveiliger, wat hem uiteindelijk bij zijn huidige rol bracht: supervisor.
 

Een rijke geschiedenis dus in de 15 jaar die je bij Securitas werkt. Heb je nog meer ambities? 
“Ja zeker. Mijn huidige doel is SeCo, oftewel Security Coördinator. Als ik dat doel bereikt heb, stel ik meteen mijn volgende doel. Dat houdt me scherp.” 

Wat maakt dat Securitas voor jou de juiste werkgever is? 
“Ik ben begonnen in september 2008. Dat voelt als een leven geleden,” lacht Vincent. “Mijn loopbaan binnen Securitas zegt al genoeg. Ik heb onwijs mooie stappen gemaakt en daarnaast heb ik de opleiding mbo-2 en mbo-3 kunnen afronden. Securitas kon mij bieden wat ik nodig had na mijn 10-jarige carrière in de horeca. En kijk eens waar ik nu sta.”

Een fijne werkgever is één ding, maar fijne collega’s en een hecht team draagt ook bij aan werkplezier. Hoe zit dat bij jou? 
Dat klopt zeker. Met mijn collega supervisors heb ik vrij weinig contact, omdat ik nagenoeg altijd op locatie werk. Met mijn eigen team daarentegen kan ik lezen en schrijven. Dagelijks sta ik met hen op de werkvloer en is er ruimte voor een lolletje. Tegelijkertijd zijn we ook bloedserieus met betrekking tot ons werk. We kunnen echt op elkaar bouwen. Dat is ook nodig als je voor uitdagende situaties komt te staan.” 

Uitdagende situaties? Vertel! 
“In de 15 jaar dat ik nu voor Securitas werk heb ik de meest bizarre situaties meegemaakt. Van inbraken tot vechtpartijen en een geboorte tot een overlijden. Heel heftig, maar je leert hierdoor wel hoe je altijd kunt terugvallen op je professionaliteit. Er was in deze gevallen altijd een constante factor: mijn directe leidinggevende. Die rol wil ik ook vervullen voor de mensen in mijn team, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe waardevol dat is.”

En hoe zou jij Securitas omschrijven in één zin? 
“Dat kan ik niet, dan zou ik Securitas te kort doen. Ze zijn zoveel meer dan een werkgever. Securitas heeft mij geholpen om een carrière op te bouwen, door te leren en te komen waar ik nu sta. En nog steeds heb ik doelen waarbij zij mij kunnen helpen."

Wij zijn super blij met Vincent als collega. Ook benieuwd naar jouw carrière bij Securitas? Check hieronder de vacatures.