Maak kennis met Romy, inmiddels al ruim een jaar officieel beveiliger bij Securitas. Romy werkte eerst als hostess op de luchthaven. Ruim twee jaar geleden was ze op zoek naar een mooie nieuwe stap in haar carrière. “Ik deed als hostess al licht beveiligingswerk. Hierdoor begon ik meer interesse in de beveiliging te krijgen. Toen mijn contract niet werd verlengd vanwege COVID-19, zocht ik naar werk en een opleiding in de beveiligingsbranche. Zo kwam ik terecht bij Securitas,” vertelt Romy. 

Weer terug de schoolbanken in dus! Wat vond je daarvan? 
"Nou, dat vond ik wel een dingetje. Maar het stelde mij erg gerust dat ik gewoon kon leren en werken tegelijk. Ik ben namelijk niet echt een type die alleen maar in de boeken wilt zitten, maar ook graag bezig is in de praktijk.” Na 10 dagen theorie ging Romy al aan het werk als aspirant beveiliger. Toen hoefde ze nog maar één dag in de week naar school. “De vakken vond ik heel interessant: vooral het vak Wettelijke Kaders boeide mij heel erg. Je moet toch wel een hoop weten van de wetten en rechten in Nederland interessant. Rekenen vond ik daarentegen helemaal niks,” lacht Romy. 

Na een jaar was je officieel gediplomeerd beveiliger, en toen? 
“Ik werk nu als objectbeveiliger. Ik beveilig een chemische fabriek, waarbij je veel verantwoordelijkheid hebt. Deze verantwoordelijkheid maakt het werk ook wat spannender, dat vind ik juist leuk. Onze taken omvatten onder andere toegangscontrole, het controleren van legitimatiebewijzen, het handhaven van regels en voorschriften, en het zijn van een eerste aanspreekpunt voor de locatie." Over een uitdagende situatie moet Romy even nadenken. "Het meest uitdagende voor mij was om te gaan met vermoedens van drugsgebruik bij werknemers op het terrein. Ik heb hen apart moeten nemen, drugstesten moeten uitvoeren en uiteindelijk ook hun badges moeten innemen. Het was een complexe situatie, maar het aanpakken ervan was belangrijk voor de veiligheid op de locatie."

Dat moet wel indruk hebben gemaakt. Ben je veranderd sinds je werk als beveiliger?
"Absoluut! Ik vind dat ik in mijn persoonlijke ontwikkeling en groei erg vooruit ben gegaan. Bij deze baan leer je echt jezelf kennen. Je geduld wordt op de proef gesteld en het werk heeft mij volwassener gemaakt.” 

Je klinkt als een ambitieuze en hardwerkende collega. Is er ook ruimte voor plezier op de werkvloer?
“Ik neem mijn werk heel serieus, maar het is gelukkig ook gezellig. Mijn leukste herinneringen bij Securitas zijn de herinneringen die ik maak met mijn collega's. We maken een hoop lol en kunnen eerlijk en open zijn over alles. Mijn collega’s zijn echt goede vrienden geworden die ik ook buiten werktijd zie.”

Wil jij ook net als Romy een nieuwe stap maken? Je kan bij Securitas een opleiding tot beveiliger volgen of direct aan de slag als gediplomeerd beveiliger. Check hieronder de vacatures.