De horeca en hospitality heeft zich tijdens de coronapandemie flink moeten aanpassen, waardoor veel mensen de keuze hebben gemaakt iets anders te gaan doen. Zo ook Huub, Branchmanager Protective Services bij Securitas. Een onzekere tijd voor velen, maar bij Huub was er direct het vertrouwen om de overstap naar Securitas te maken. 

Veel competenties uit de hospitality zijn uitstekend in te zetten in zijn huidige functie, zo vertelt Huub. "Veel van de competenties die ik al in mijn vorige functies gebruikte, zijn nu de basis van mijn werk als branchmanager. In mijn rol als Branchmanager Protective Services ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties, waarbij samenwerken en zelfredzaamheid van groot belang zijn."

Kun je wat meer vertellen over jouw functie als branchmanager?
"Zoals ik al zei, is mijn rol gericht op het opbouwen en onderhouden van relaties. De kaders van deze functie zijn behoorlijk ruim, en ik heb veel vrijheid om mijn werkzaamheden vorm te geven. Als Branchmanager Protective Services ben ik de schakel tussen opdrachtgevers en mijn collega’s bij Securitas. Ik ben verantwoordelijk voor het contract en het onderhouden van een goede relatie. Voor opdrachtgevers ben ik dus het aanspreekpunt binnen de organisatie en zorg ik ervoor dat de behoeften worden vertaald naar de verschillende afdelingen. Ik werk hierin nauw samen met de Branchmanager Operations, die verantwoordelijk is voor de gehele operatie. Het is dus van cruciaal belang dat ik nauw samenwerk met mijn collega's, aangezien we van elkaar afhankelijk zijn."

Dus begrijp ik het goed dat je niet alleen relaties opbouwt en onderhoudt met opdrachtgevers, maar ook met collega's?
"Dat klopt helemaal. Ik moet ervoor zorgen dat iedereen aan boord blijft. Vertrouwen is hierbij van essentieel belang. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat iedereen een rol heeft waarin hij of zij uitblinkt, zodat we als team onverslaanbaar zijn. Dit doe ik echt samen met de Branchmanager Operations. Beveiliging gaat veel verder dan alleen een persoon bij een deur. Achter de schermen schuilt een hele organisatie die ervoor zorgt dat opdrachtgevers krijgen wat ze nodig hebben. Daar draag ik mijn steentje aan bij."

Dat klinkt als een baan met veel verantwoordelijkheid. 
"Dat is het zeker, en ik pak die verantwoordelijkheid graag op me. Ik houd ervan om de leiding te nemen. Tijdens de coronapandemie was ik verantwoordelijk voor de bescherming van goederen, zoals vaccins, naalden en andere benodigdheden. Dat was een enorme uitdaging, van het ontwikkelen van processen tot het opbouwen en onderhouden van relaties met de marechaussee en de politie. We moesten alles vanaf het begin opzetten. In die periode werden we echt uitgedaagd om zelfredzaam te zijn en in creatieve oplossingen te denken."

Tijdens die periode zal er vast veel flexibiliteit van je zijn gevraagd. Hoe ga je daarmee om?
"Flexibiliteit wordt inderdaad van je gevraagd, maar dat was ik gewend uit mijn jaren in de hospitality. Soms kun je op vrijdag om 14.00 uur vertrekken, en op andere momenten moet je op zaterdag met je team doorwerken. Beveiliging staat nooit stil en draait 24/7. Ik zorg altijd voor een goede planning, maar als team letten we ook goed op elkaar en kunnen we op elkaar rekenen."

Dan tot slot, hoe ervaar je Securitas als werkgever?
"Bij Securitas krijg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid, maar ze zijn tegelijkertijd ook erg betrokken. Ze investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling en denken graag samen met mij na over mijn toekomst. Mijn leidinggevende heeft mij echt uitgedaagd om hiermee bezig te zijn. Ik heb het geluk een geweldige leidinggevende te hebben op wie ik kan vertrouwen. Ook als dingen wat minder lopen.

Zo zie je maar, je hoeft niet uit de beveiliging te komen om aan de slag te gaan bij Securitas. Er is altijd een functie te vinden die aansluit op jouw competenties. Twijfel je nog? Je bent altijd welkom om contact op te nemen met onze recruiters via [email protected]