Van sportleraar naar reizende salesmanager in de retail. Eric heeft heel wat carrières achter de rug. Uiteindelijk kwam hij, gelukkig, terecht bij Securitas. Met een duidelijk doel: “Ik miste het persoonlijk aspect. Zowel met mijn collega’s als het product wat ik om handen heb. Ik wilde graag weer een vak doen waar ik trots op kan zijn.”

Via via raakte Eric in gesprek met de HR manager op een wervingsevenement. Het vak beveiliging sprak hem aan en de organisatie voelde direct goed. “Het gesprek was heel helder, concreet en ik begreep waar ik aan toe was. Om die reden ben ik het gaan proberen.”

Nu 2 jaar later werkt Eric als Hoofdbeveiliger bij een groot kantoorpand in Amsterdam. “En ik wilde eigenlijk helemaal niet meer leidinggeven!” roept hij lachend. De rol is van nature naar hem toe gerold, wat bijzonder is voor iemand die ‘nieuw’ is in de beveiligingsbranche.

Hoe heb je dat gedaan? 
“Mijn vlieguren zitten in mijn team. Ik neem hen serieus en vertrouw volledig op hun ervaring en talent. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat iedereen op de plek zit waar hij of zij zijn talent ten volste kan benutten. Ik respecteer hun rol en kennis. Dat leidt tot een goede samenwerking en dat ik deze mooie kans kreeg.”

Als jij iemand zou mogen toevoegen aan je team, op welke eigenschappen let je dan?
“Het beroep beveiliger verandert en ontwikkelt zich als een malle. En ook steeds meer de technische kant op. Daarom houd ik een scherp oog op talenten die ‘handig’ zijn met techniek. Daarnaast zijn er een paar basis skills die elke beveiliger sterker maken. Je moet een pand van binnen tot buiten kennen en goed weten wie je stakeholders zijn.”

Dat klinkt logisch, als je niet weet voor wie je werkt, kan je natuurlijk ook niet de juiste hulp bieden!
 “Dat klopt! Hospitality is daarbij ook erg belangrijk. De opdrachtgever heeft het door wanneer hospitality niet oprecht is. Want wat je naar buiten uitstraalt, zit vanbinnen. Mijn team heeft het beste met elkaar voor en ze kunnen naadloos het werk van elkaar overnemen. Dat merk je in de uitstraling naar de bezoekers van de opdrachtgever en de opdrachtgever natuurlijk zelf.”

Hoe krijg je als Hoofdbeveiliger het voor elkaar dat een team zo goed op elkaar is ingespeeld? 
“Ervaring. Deze mensen hebben aan een blik genoeg. Ik sta voor ze klaar wanneer ze mij nodig hebben, maar in de dagelijkse werkzaamheden leun ik volledig op hen.”

We merken dat je erg trots bent op je team en dat je met veel plezier aan het werk bent. Zijn er nog rollen waarin je graag zou willen ontwikkelen?
“Ik zit heerlijk op mijn plek en ben trots op mijn werk, dat was voor mij het belangrijkste toen ik hier 2 jaar geleden begon. Komt er in de toekomst wat interessants voorbij? Dan is dat een gesprek voor in de toekomst ;-).”


Zo zien we maar weer, leidinggeven vraagt zoveel meer dan ervaring in de beveiligingsbranche. Alle kennis is mooi meegenomen, maar met de juiste vaardigheden en competenties, zorgen wij voor de perfecte werkplek voor jou.