Luidkeels wensen de meeuwen je goedemorgen. Je loopt om de roestige containers heen naar je kantoor en snuift de zilte geur van de zee even op. Een nieuwe dag is begonnen als havenbeveiliger voor Securitas. 

Voor Dillip staat de koffie al klaar, gezet door zijn collega die de nachtdienst bijna afrondt. “Werken als havenbeveiliger kan veel van je vragen. We krijgen met allerlei zaken te maken. Denk dan aan controles van ladingen, bezoekers ontvangen volgens bepaalde processen en helaas ook criminaliteit. Er wordt altijd een alerte houding van je gevraagd. Je moet alle details weten voordat je actie kunt ondernemen.”  

Dat klinkt als een interessante job. En je doet dit werk al 20 jaar?  

“Ja, ik werk nu 20 jaar bij Securitas. Eerst als conducteur en nu al 10 jaar in de haven. Mijn eerste jaar wist ik niet wat me overkwam. De wereld van de haven is zo groot. Ik werk hier nu al jaren, maar leer elke dag weer wat nieuws.” 

Geen tijd om je te vervelen dus! Na al die jaren begrijp jij als geen ander waar een havenbeveiliger aan moet voldoen. Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen? 

“Leergierig zijn, omdat je elke dag weer een nieuwe situatie mag aanpakken. Ook is het fijn als je behulpzaam en sociaal bent. Jij bent vaak het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en havenmedewerkers. Oh, en een klein woordje over de grens is ook niet verkeerd om te leren, haha!” 

Goed advies! En welke andere tips zou jij aan een nieuwe collega mee willen geven als ze beginnen als havenbeveiliger? 

“Alert zijn en goed luisteren. Door op de hoogte te zijn van de gehele situatie kan je ook de juiste hulpverleners erbij betrekken en kan je de juiste veiligheid bieden die nodig is. En naast samenwerken met je team is het ook belangrijk om te ontspannen samen: potje poolen of een hapje eten bijvoorbeeld. Ik vind het belangrijk om te weten hoe het echt met mijn collega's gaat. Dat zorgt voor verbinding, maar maakt het werk ook een stuk leuker.” 

Je hebt dus een fijn team, een fijne werkplek, maar hoe ervaar jij Securitas als werkgever? 

“Securitas heeft mij nog nooit teleurgesteld. Administratie is altijd keurig op orde, er wordt goed geluisterd naar mijn vragen en er worden passende oplossingen geboden wanneer ik die nodig heb. Ik ben ook een tijdje ziek geweest. Securitas was ontzettend betrokken en dat heb ik als erg prettig ervaren. En vooral die grote, stoere havencollega’s die dan een bloemetje komen brengen. Dat is goud waard.” 

Recht door zee en klaar om in het diepe te springen: dat is Dillip. Enthousiast geworden? Wij zoeken collega’s voor verschillende functies, ook in de havenbeveiliging. Bekijk hieronder onze vacatures.