Werken als beveiliger: in loondienst of als zzp’er

Bij Securitas werken we voor de gaafste opdrachtgevers op mooie projecten. Wij zetten ons met hart en ziel in voor een veiligere wereld. Dat doen we niet alleen, maar met een team van professionals die het verschil maken. Er is wetgeving in de maak die ervoor zal zorgen dat de zzp-er in de beveiliging minder makkelijk inzetbaar wordt. Wij verwachten dan ook dat veel huidige zzp’ers die nu bij andere opdrachtgevers werken, zullen overwegen om in loondienst te gaan werken. Op deze pagina leggen we daarom de verschillen uit tussen het werken als beveiliger in loondienst en als zzp’er. Mocht je meer informatie willen of bij Securitas in loondienst komen werken? Neem dan gerust contact met ons op.

Werken bij Securitas

Werken bij Securitas betekent innovatief denken en proactief handelen in een internationale omgeving waar geen dag hetzelfde is. Met een team van beveiligers, centralisten, monteurs, data analisten en business developers, ben je integraal onderdeel van onze beveiligingsoplossingen. Oplossingen waarbij slimme combinaties van videodienstverlening, technische ondersteuning en klantcontact samenkomen in het geavanceerde Securitas Operations Center (de alarmcentrale). Zo maak je niet alleen dagelijks het verschil voor de klanten van Securitas, maar ook voor jezelf en de wereld om je heen.

Wat zijn de verschillen?

Om het voor jou makkelijker te maken om de verschillen tussen het werken in loondienst en het werken als zzp'er inzichtelijk te maken, hebben wij in de onderstaande dropdown een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet. 

Zekerheid

Beveiliger in loondienst
Een arbeidscontract bij Securitas (fulltime of parttime) biedt zekerheid en ontslagbescherming volgens de wet. Je werkt volgens een vast contract en je weet welk salaris je maandelijks verdient. Dit betekent ook dat het verkrijgen van een hypotheek gemakkelijker is en heb je de zekerheid dat je bij verlofdagen of ziektedagen doorbetaald krijgt. Ook verzorgt Securitas de nodige verzekeringen en pensioenopbouw.
Zzp'er Als zzp’er heb je geen arbeidscontract en werk je op basis van individuele opdrachten. Dit biedt minder zekerheid en bescherming. Het aantal uren dat je werkt verschilt per maand en daarmee varieert jouw inkomen ook. Wat de klus of zzp’er ook vraagt, bij Securitas houden we ons aan de arbeidstijdenwet. Te veel en te lang werken heeft vaak impact op je privésituatie en is slecht voor je gezondheid. Bij Securitas vinden we daarom een juiste balans tussen werk en privé heel belangrijk.

Kwaliteit van het werk

Beveiliger in loondienst
Als beveiliger in loondienst ben je verzekerd van een vaste werkplek. Bij Securitas heb je inspraak in het type locatie dat bij je past, zodat je op een plek werkt die je plezier geeft. We denken graag met je mee, ook bijvoorbeeld bij verhuizing.
Zzp'er Als zzp’er heb je geen garantie op werk en ook niet op een vaste werkplek. Vaak werk je op project- of oproepbasis

Opleidingsmogelijkheden / Doorgroeimogelijkheden

Beveiliger in loondienst
Vanuit Securitas is er altijd een mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Het menselijke aspect staat bij ons centraal. Wij bieden meer dan 150 leerlijnen aan. We kijken niet alleen naar wat je al kunt, maar geloven ook in wat je kunt bereiken. Zo krijg je de kans om functies te betreden waarin je je talent kunt benutten.
Zzp'er
Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van trainingen en opleidingen. Je timmert zelfstandig aan jouw carrièrepad. Als zzp’er komen de kosten voor een opleiding of cursus voor eigen rekening.

Werkrelatie / Teamgevoel / Netwerk

Beveiliger in loondienst
Bij Securitas werken we samen aan een veiligere wereld. Je komt op locaties terecht waar je samenwerkt met andere collega’s. Hierdoor ben je echt onderdeel van Securitas en bouw je een relatie met hen op. In loondienst heb je collega’s die alles voor jou regelen zodat jij je kan focussen op de uitvoer van jouw beveiligingswerkzaamheden. Jouw leidinggevende helpt je bij je verdere ontwikkeling. Je ontvangt regelmatig opbouwende feedback, zodat je blijft groeien. We voeren bij Securitas regelmatig ontwikkelgesprekken om jouw wensen en ambities te horen en je zo goed mogelijk te begeleiden
Zzp'er
Als zzp’er heb je een eigen netwerk opgebouwd. Via dit netwerk kom je vaak aan opdrachten. Deze relaties zijn onder andere gericht op het genereren van opdrachten. Als zzp'er moet je zelf je administratie bijhouden voor de belastingdienst, verzekeringen en eventuele pensioenopbouw. Daarnaast zorg je zelf voor een geldige vergunning.

Arbeidscontract

Beveiliger in loondienst
Je weet hoeveel je gemiddeld per week werkt en welk salaris je verdient. Met een vast contract bij Securitas kun je makkelijker een hypotheek krijgen of een auto financieren. Ook ontvang je een vast salaris en toeslagen volgens de cao Particuliere Beveiliging, zoals voor overuren en werken op feestdagen. Je hebt recht op diverse betaalde verlofregelingen.
Zzp'er
Als zzp'er werk je op basis van individuele opdrachten, wat minder zekerheid en bescherming biedt. Werkuren en inkomen zijn niet gegarandeerd. Als zzp'er kan het moeilijker zijn om een hypotheek te krijgen, omdat je geen vast inkomen hebt. Je bepaalt zelf je tarieven en onderhandelt rechtstreeks over betalingen. Maar je valt buiten de cao, waardoor je geen recht hebt op toeslagen. Je hebt geen betaalde verlofregelingen en moet zelf sparen voor vrije dagen.

Administratie

Beveiliger in loondienst
Je hoeft je geen zorgen te maken over administratie zoals facturatie en contracten. Securitas houdt belastingen en premies in, en je ontvangt een netto salaris. Securitas regelt je pensioenopbouw en draagt 60% van de premies bij. Securitas vergoedt reiskosten en betaalt voor cursussen.
Zzp'er
Als zzp'er beheer je zelf jouw eigen administratie en bent verantwoordelijk voor het opstellen van facturen en contracten met klanten. Je ontvangt een bruto salaris en moet zelf btw en inkomstenbelasting afdragen. Je moet zelf zorgen voor je pensioen, via opties als een lijfrente of een ZZP-pensioenfonds. Je moet zelf je reiskosten en opleidingen bekostigen, maar kunt zakelijke kosten aftrekken van de belasting.

Verantwoordelijkheid & Vrijheid

Beveiliger in loondienst
Securitas heeft verzekeringen voor je afgesloten en handelt juridische kwesties af. Je hebt een leidinggevende die je begeleidt. Je vakantie wordt doorbetaald en is in overleg met Securitas. Als je ziek wordt, betaalt Securitas je salaris door en ondersteunt bij je herstel.
Zzp'er 
Als zzp'er ben je zelf verantwoordelijk voor verzekeringen en aansprakelijk voor schadeclaims. Je wordt niet doorbetaald tijdens vakanties en hebt geen recht op vakantiegeld. En ziek zijn betekend in de meeste gevallen geen inkomen.

Meer weten over de overstap van zzp naar loondienst?

Stuur dan een mail naar: [email protected] of solliciteer op een van onze vacatures. Ons recruitment team neemt dan zo snel mogelijk contact met jou op om de mogelijkheden te bespreken!