Martin van Beelen

Martin van Beelen

Teamleider Jet Airways op Schiphol

Wat doe je als Teamleider Jet Airways?

De vluchten van Jet Airways moeten direct bij aankomst worden beveiligd. Als teamleider ben ik verantwoordelijk voor deze dagelijkse beveiligingswerkzaamheden. Samen met 16 collega’s zorg ik ervoor dat er onder andere paspoortcontroles en vliegtuigdoorzoekingen plaatsvinden. We zijn van aankomst tot vertrek aanwezig bij het vliegtuig. Iedereen die in de buurt van het vliegtuig komt, wordt gecontroleerd. In de tussentijd komen de meest uiteenlopende situaties voor: van dronken passagiers tot aan kapotte bagage en van verloren goederen tot aan valse paspoorten.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Mijn dag begint om 7.00 uur. Ik bereid de dag voor door mijn mails te lezen, roosters te maken en de vluchten van de dag te controleren. Ik stuur mijn diverse collega’s (paspoortcontroleurs, toegangscontroleurs, platformbeveiligers, cateringcontroleurs en cabine searchers) aan en spring bij waar nodig. Met z’n allen zorgen we ervoor dat de vliegtuigen veilig de lucht in kunnen. 

Waarom heb je gekozen voor een baan bij Securitas?

Ik heb altijd affiniteit gehad met de luchtvaart. Toen ik hoorde dat Securitas op Schiphol mensen zocht, heb ik snel gesolliciteerd. Binnen zes weken stond ik op het platform tussen de vliegtuigen. Op deze manier kon ik mijn hobby met mijn werk combineren.

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

Het is een uitdaging om de vliegtuigen 100% veilig te maken door middel van toegangs-, bagage-, catering- en paspoortcontroles. Vooral de vliegtuigdoorzoekingen vind ik uitdagend. Maar het allerleukste is dat je dit niet alleen hoeft te doen, maar met een gemotiveerd team dat met je meedenkt en klaarstaat indien dat nodig is.

Hoe zou jij de werksfeer bij Securitas omschrijven?

Een professionele sfeer met mensen die bewust zijn van de risico's die bij dit werk komen kijken. Natuurlijk kan er ook een grap gemaakt worden, maar wanneer de controles worden uitgevoerd, wordt er serieus gewerkt. Het is een gezellige groep waarin iedereen hetzelfde doel heeft: veiligheid.

Wat wil je jouw toekomstige collega meegeven?

De Aviation Security is een dynamische wereld. Geen dag is hetzelfde en een flexibele instelling is een 'must'! Je werkt mee aan het veilig laten reizen van de passagiers. Als je het vliegtuig op ziet stijgen krijg je een voldaan gevoel: veilig op weg naar de volgende bestemming!

Wil je een collega van Martin van Beelen worden? Bekijk onze Beveiliging en Surveillance vacatures.

Vragen over vacatures?

Recruitment Center

Voor vragen over algemene vacatures kun je contact opnemen met:

Recruitment Center

werken [@] securitas [.] nl
Of bel 088 322 11 12

Voor vragen over vacatures op Schiphol kun je contact opnemen met:

Recruitment Aviation

recruitmentaviation [@] securitas [.] nl
Of bel 088 322 11 12
Chaima Akaazoun

Voor vragen over vacatures op de tram kun je contact opnemen met:

Chaima Akaazoun

chaima.akaazoun [@] securitas [.] nl
Of bel 06 24 19 13 53