Mark Bajema

Mark Bajema

Beveiliger Rotterdamse haven

Wat doe je als Havenbeveiliger?

Receptie, meldkamer en surveillance: werken in de Rotterdamse haven is alles in één. We beveiligen de belangrijkste toegangspoort tot Europa.

Daarom moet je als surveillant ogen hebben voor alles wat afwijkt. Je wordt hierin bijgestaan door de collega's van de meldkamer en de vele camera's. Je rijdt tussen het vrachtverkeer, het interne verkeer en langs de kranen. Overal waar je kijkt zijn ze bezig en het ene voertuig is nog groter en sterker dan de ander.

Soms kun je rustig een rondje rijden om chauffeurs op de veiligheid te wijzen en krijg je ineens een melding van de collega's van de meldkamer. Deze meldingen kunnen variëren van blikschade tot reanimatie. Als surveillant moet jij de melding direct opvolgen en je mannetje staan tussen de havenarbeiders.

Als je in de meldkamer zit houd je in een dienstrapportage goed bij wat er tijdens jouw dienst gebeurt, stuur je surveillanten aan en in het geval van nood roep je de juiste instanties/hulpdiensten op. Strakke administratie en een goede communicatie kan het verschil maken tussen een klein of een groot incident.

Als receptionist doe je de eerste controle van elke bezoeker. Een zogenaamde first line of defense. Je ontvangt iedere bezoeker met een vriendelijke lach en goedemorgen. Je controleert het legitimatiebewijs van de bezoeker en zoekt uit wat de bezoeker komt doen. Is de bezoeker wel aangemeld? En hoe gedraagt deze persoon zich? Hier let je scherp op als receptionist. Heb je twijfels over een bezoeker? Doorvragen is de sleutel!

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

Het contact met de bezoekers vind ik het leukste. Het maakt het werk afwisselend. De ene keer probeer je te communiceren met een buitenlandse chauffeur, de andere keer help je de directeur van een bedrijf.

Waarom werken bij Securitas?

De werksfeer is top! We werken in de groep nauw met elkaar samen en proberen elkaar altijd te helpen, zodat we de kwaliteit van onze dienstverlening naar een steeds hoger niveau kunnen tillen. We staan altijd voor elkaar klaar, een ziekmelding is vaak na 1 of 2 belletjes alweer opgelost. Ondanks dat Securitas een internationaal bedrijf is, blijf je altijd een naam en zeker geen nummer. Én je hebt ongeveer 290.000 collega's wereldwijd, dus als je op vakantie bent kom je er altijd wel één tegen!

Wil je een collega van Mark Bajema worden? Bekijk onze Beveiliging en Surveillance vacatures.

Vragen over vacatures?

Recruitment Center

Voor vragen over algemene vacatures kun je contact opnemen met:

Recruitment Center

werken [@] securitas [.] nl
Of bel 088 322 11 12
Recruitment Aviation

Voor vragen over vacatures op Schiphol kun je contact opnemen met:

Recruitment Aviation

recruitmentaviation [@] securitas [.] nl
Of bel 06 241 914 52
Carolien van Dorsser

Voor vragen over vacatures op de tram kun je contact opnemen met:

Carolien Muller

carolien.muller [@] securitas [.] nl
Of bel 010 285 61 30